SLAVENE LOPOVE: Radunović tvrdi da je osam stanova dobio od jedne livade!

Ovih dana je pažnju javnosti izazvalo pitanje sumnjivog porijekla ogromne imovine koju poslanik Demokratskog fronta i kontroverzni biznismen Slaven Radunović ima prijavljenu u svome imovinskom kartonu.

29fb488b1ba3beb51fb9f85fcb25ff76

Radulović je tokom 90-ih i početkom 2000-ih pod neformalnom zaštitom vojske vodio mutni biznis trgovine naftom i cigaretama

Pored velike ušteđevine, Radunović je prijavio da pośeduje tri stana u Podgorici i dio još jednog, dva vozila, dva garažna mjesta, zemljište u Baru od 10619 m² i zemljište u Ulcinju od 14412m², dok je njegova supruga vlasnica glisera, stana u Herceg Novom i zemljišta u Podgorici.

Radunović je na svom fejsbuk profilu pokušao da objasni porijeklo svoje imovine, tvrdeći da je navodno od „jedne naslijeđene livade kod Vezirovog mosta, dobio osam stanova“.

„Bolje bi bilo da me izgrde što sam ih pola ,,potrošio““, napisao je on.

Inače, Više državno tužilaštvo u Podgorici je u martu ove godine podnijelo podgoričkom Višem sudu optužni prijedlog protiv Slavena Radunovića i četničkog vojvode Andrije Mandića, zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Kako je tada saopšteno iz Tužilaštva, okrivljenima je stavljeno na teret da su 24. oktobra, na javnom protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore, u namjeri ugrožavanja ustavnog uređenja države, pozivali da se silom promijeni ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i predstavnici tih organa.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo. Zabeležite stalnu vezu.