LICEMJER: Branka Bošnjak dobila luksuzni stan od države

Bio bi red da poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak, koja se ovih dana uveliko bavi raspodjelom stanova u glavnom gradu, saopšti crnogorskoj javnosti kakva je njena stambena situacija, odnosno kako je ona dobila stan na luksuznoj lokaciji u profesorskoj zgradi Unistan 1 u blizini spomenika Svetom Petru Cetinjskom.

Licemjerni opozicionar Branka Bošnjak – Živi u luksuzu na grbači građana!

Na osnovu kojih zasluga je dobila stan poslije samo nekoliko godina radnog staža i da li ga je dobila na konkursu? Da li je tačno da je stan dobila kao član akademskog osoblja, a da je u Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore kao predstavnik neakademskog osoblja? Pośeduje li validan dokaz da je i kada izabrana u zvanje docenta, kako se inače predstavlja, te koliko je predmeta predavala, koja joj je bila norma časova…

Prema saznanjima Vikend novina, Bošnjak je stan dobila iz kvote rektora u vrijeme kada je na čelu UCG bio prof. dr Predrag Miranović i to na osnovu rješenja o izboru u zvanje docenta.

Vikend novine nezvanično saznaju da je Bošnjak radila kao referent u administraciji UCG, da je pripadala dijelu neakademskog osoblja, kao i da je na rang listi kandidata za dobijanje stana bila ispod crte.

Dakle, ako je to tačno, onda je zaista na mjestu pitanje čime je poslanica DF bila zaslužna da dobije stan od 50 metara kvadratnih, deset više od Olivere Drobac, koju je javno prozvala preko medija da je dobila stan od Glavnog grada na sumnjivi način, insinuirajući da je 40 kvadrata u Zagoriču, u zgradi Holandskih sestara, dobila zahvaljujući tome što glasa DPS pa se, iz tog razloga, našla među zaslužnima.

Bošnjak je, podśetimo, proteklih dana obmanula crnogorsku javnost tvrdeći da je majka direktorice i glavne urednice Televizije Prva Šonje Drobac dobila stan od Glavnog grada. Pokazalo se da je gospođa koju je Bošnjak svrstala među zaslužne građane i glasače DPS, odnosno osvajače“ stanova, preminula prije više od 30 godina, što nije pokolebalo poslanicu DF da i dalje kopa po životima lica koja su joj sumnjiva.

Očigledno da joj je prezime Drobac bilo posebno interesantno pa je u pokušaju da pošto poto nešto „iščeprka“ došla do imena Olivere Drobac, koja je zaista dobila stan od Glavnog grada 2007. godine na predlog Sekretarijata za socijalna pitanja. Tako se među sumnjivim licima Branke Bošnjak našla gospođa koja je teški invalid, koja je stan dobila zbog teške materijalne situacije i nakon 25 godina podstanarskog života. Da li to znači da gospođa Bošnjak da je na vlasti u ovakvoj situaciji ne bi dodijelila stan Oliveri Drobac?

U vrijeme kada je Sekretarijat za socijalna pitanja rješavao stambene potrebe ugroženih, Olivera Drobac je živjela kao podstanar, sa dvoje đece i suprugom bez posla, i sa teškim zdravstvenim problemima koji su je vezali za postelju i primorali da napusti posao medicinske sestre na neonatologiji Dječje bolnice u Podgorici.

Gospođa Drobac, sa kojom su Dnevne novine stupile u kontakt, kazala nam je da će da podnese prijavu protiv Branke Bošnjak, koja je pokušala da kompromituje njenu porodicu dovodeći u sumnju zakonitost dodjele stana.

Ko će biti sljedeći osumnjičeni na spisku Branke Bošnjak? Koji će socijalni slučaj poslužiti poslanici DF, stambeno situiranoj, sa visokim primanjima sa grbače građana, da dokaže kako niko nije dobijao stanove osim glasači DPS?

Bošnjak se izvinila urednici TV Prva Sonji Drobac, pozivajući je da joj se pridruži u istraživanju o dobitnicima stanova od strane Glavnog grada. Zamislite kako bi to bilo kada bi se novinari TV Prva, recimo, u istraživanju kako je Branka Bošnjak dobila stan, da li je zaista izabrana u zvanje docenta, kako je moguće da je čas akademsko, čas neakademsko osoblje. služili neprovjerenim informacijama? I javnost informisali što su saznali o poslanici DF. Možda bi ispalo da je i ona glasač DPS.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.