Poruka patriota Tomi Grobaru: Dalje od nas!

U jednoj od najprometnijih ulica u Podgorici osvanuo je bilbord na kojem se nalazi poruka predśedniku Tomislavu Nikoliću koju potpisuju „crnogorske patriote“.

„Otpozdrav priučenom Tomi, grobaru svega progresivnog. Nijesmo ničija igračka, već ponosna evropska država, članica NATO. Da si nam zdravo, samo dalje od nas“, piše na bilbordu na Bulevaru Ivana Milutinovića, prenosi „Sputnjik“.

Podśećamo, prethodno su slične poruke preko bilborda bile upućene i tada odlazećem ruskom ambasadoru u Podgorici Andreju Nesterenku.

„Poštovani gospodine Nesterenko, Hvala vam na preporukama za članstvo u NATO. Poručujemo vam: dalje ruke od nas. Predlažemo da se odmorite na našim obalama i srećan vam put“, pisalo je tada.

Nikolić je prethodno za „Sputnjik“ izjavio da je „Crna Gora primjer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smeju tako da je tretiraju. Crna Gora je izabrala put članstva u EU i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu — znači, članstvo bez identiteta i samostalnosti“.

Poslije tih riječi uslijedile su reakcije crnogorskog vrha, premijera Mila Đukanovića i predśednika Filipa Vujanovića.

Vujanovicć je tada izjavio: „Mislim da javnu raspravu o ovome treba preseliti na personalnu ravan i dodatno se međusobno razjasniti — u korist dobrih odnosa Crne Gore i Srbije i naših bliskih naroda. Takvi odnosi podrazumijevaju poštovanje suvereniteta, ravnopravnosti i nemješanje u unutrašnja pitanja. A predśednik Nikolić se izjavom o EU i NATO aspiracijama Crne Gore i ocjenom naših državnih odluka u tom povodu ozbiljno meša u našu državnu politiku“.

Slično je reagovao i Đukanović: „Ne mogu a da se ne začudim, ne mogu da ne primijetim da je u pitanju neki novi ton sa jedne visoke državne adrese u Beogradu prema Crnoj Gori. Ton koji se razlikuje od onih tonova koje smo u svojoj komunikaciji imali tokom posljednjih godina“.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo. Zabeležite stalnu vezu.