DPS: DF-u je još preostalo da saopšti da smo im i Radunovića podmetnuli

U Demokratskoj partiji socijalista smatraju da je Demokratskom frontu, nakon njihovih tvrdnji iznijetih, prethodnih dana još jedino preostalo da saopšti da im je DPS podmetnula Slavena Radunovića.  Takođe u DPS-u smatraju da poslije svega što su lideri DF-a uradili u prethodnom periodu, a posebno na protestu koji su organizovali u subotu u Podgorici, najmanje što bi se očekivalo od Andrije Mandića i njegovih sljedbenika je podnošenje ostavki makar na vodeća mjesta u svojim partijama, ako ne zbog države, onda bar zbog ogorčenja svojih pristalica koje su ostale iznevjerene i razočarane postupcima svojih političkih lidera.

„DF svim silama pokušava da izbjegne odgovornost i spasi se od zakona, svakodnevno podmećući laži i dezinformacije crnogorskoj javnosti. Andrija Mandić i njegovi sljedbenici su pokušali da izvrše državni udar, u to više ne sumnjaju ni njihove pristalice“, naglasili su u DPS-u.

Prema njihovim riječima DF je ovakav scenario najavljivao mjesecima unaprijed, od čuvenih plakata kojima su u julu najavili protest, a na kojima je neki „vizionar“ iz DF-a bukvalno nactao događaje od prošle subote, sve do poruke „U subotu će sve biti gotovo“ i ultimativnih 10 minuta za ulazak u Skupštinu.

„Tri dana kasnije, DF se i dalje služi bezočnim lažima, ne bi li po svaku cijenu spasio svog lidera Andriju Mandića i ostale od krivične odgovornosti pred državnim institucijama.  Ako nastave ovakvim tempom da sipaju izmišljotine, realno je očekivati da za par dana DF saopšti kako im je DPS podmetnula Slavena Radunovića da da signal huliganima za početak haosa ispred Skupštine, uz snimak za koji se tvrdi da je na njemu Radunović koji u 21 sat i 45 minuta izlazi iz centrale DPS“, navode u DPS-u.

U najjačoj partiji ističu da koliko je besmislen svaki pokušaj DF-a da izbjegne odgovornost za pokušaj državnog udara i stvaranje haosa na ulicama Podgorice, najbolje govori svjedočenje Gorana Davidovića, poznatijeg kao „Firer“, koji je javno priznao da su „samo naši momci sa srpskom zastavom koji su srušili ogradu i goloruki krenuli na policiju“.

„Kako u DF-u odlično znaju ko im je prijatelj i učesnik protesta, zbog crnogorske javnosti podśećamo da je „Firer“,  vođa neonacističke organizacije „Nacionalni stroj“ u Srbiji, čiji je rad zabranio Ustavni sud Srbije 2011. godine. Poslije svega što su uradili proteklih dana, najmanje što bi se očekivalo od Andrije Mandića i njegovih sljedbenika je podnošenje ostavki makar na vodeća mjesta u svojim partijama. Ako ne zbog države, koju svakako ne uvažavaju, onda bar zbog ogorčenja svojih pristalica koje su, ne prvi put, ostale iznevjerene i razočarane postupcima svojih političkih lidera“, zaključili su u DPS-u.

Više državno tužilaštvo i Uprava policije pokrenuli su krivični postupak protiv Mandića i Radunovića zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja. Mandić i Radunović su uhapšeni u noći protesta 24. oktobra u Podgroci, ali su nakon saslušanja kod nadležnog tužiocca pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.