SUBNOR: Fašistički protesti bi da izbrišu CG i pretvore je u Amfilohijevu guberniju

Savezu udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore jasno je da je organizatorima protesta cilj da nasilnim putem sruše legitimnu vladu i nad multinacionalnom Crnom Gorom razviju crni barjak sa četničkim, nacionalističkim i klerofašističkim znamenjima, koji bi pred Skupštinu Crne Gore postavio skutonoša i zastavonoša vojvoda Andrija Mandić – i to u ime stranih i tuđih interesa, kazali su Predśedništva SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika navodi se da se na političkoj i društvenoj sceni Crne Gore reprizira predstava sa istim scenaristima, režiserima i loše odigranim ulogama.

– Zavjesa je dignuta. Vidi se i šta je i ko je iza kulisa. Nama – sljedbenicima i nastavljačima tekovina NOB-a i njenih vrijednosti, jasno je da povampireni „jahači apokalipse“, na čelu sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – onim koji Crnu Goru naziva „kukavičijim jajem i fildžamom AVNOJ-a“, a partizane i komuniste  titoistima – teroristima koji su izmislili crnogorsku naciju – žele da umjesto moderne, međunarodno priznate,  uvažene i nezavisne države  kakva je ona danas – stvore guberniju ili okrug pod upravom mitropolita Amfilohija Radovića – ratnog huškača i razbijača  jedne od najvećih tekovina NOB-a – bratstva i jedinstva Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Muslimana, Hrvata, svih građana Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, protesti su demokratsko pravo iskazivanja volje udruženja građana, političkih stranaka, društvenih organizacija, ali su „sušta suprotnost protestima dijela opozicije pokupljene  oko Demokratskog fronta „ koji, kako kažu, javno prijeti  da će silom ući u institucije sistema; da će po svaku cijenu, bez obzira na žrtve i posljedice spriječiti demokratski razvoj i napredak Crne Gore, njen put u Evropu i ulazak u NATO.

– Pred njima, među njima, i s njima su protagonisti  neofašističke, neonacionalističke, klerofašističke ideologije, podržani od gorih od sebe – onih koji bi u ime svojih vojnih i drugih interesa, Crnu Goru izbrisali sa političke i društvene scene. Sigurni smo da će i poslije śutrašnjeg  okupljanja i protesta, shvatiti da je Crna Gora prejaka i za mnogo moćnije od njih i njihovih saveznika. Poručujemo im da se, koliko god bili ozlojeđeni, ogorčeni i razočarani neuspjehom pokušaja da destabilizuju Crnu Goru – sa podgoričkog Trga Slobode raziđu bez iskazivanja revolta i napada  na čuvare reda – i zbog sebe, i svih građana Crne Gore, suživota, bezbjednosti, mira i budućnosti, ističe se u saopštenju SUBNOR-a.

Crna Gora je naša domovina, kažu iz SUBNOR-a, ona, i samo ona – naša je jedina partija.

„Političkim strankama, posebno Demokratskom frontu, savjetujemo da na skorim izborima, u demokratskoj atmosferi provjere svoje mjesto, ugled i ulogu u društvu. Protestima i ultimatumima se  samo gomilaju problemi;  na silu i nasilje  postoji samo jedan odgovor – snagom države i odlučnošću da se, po svaku cijenu, oni spriječe i onemoguće. U tome država i njeni organi  imaju punu podršku SUBNORA Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo. Zabeležite stalnu vezu.