Perović: Frustracije zbog nezavisnosti CG

Crnogorska vlast ima bogato iskustvo sa svim mogućim načinima da se sruše i ona i država Crna Gora. I ovoga puta ga je uvjerljivo, uzdržano i pametno demonstrirala. Naravno, nije zahvalno predviđati kakvi su sve zadaci namijenjeni podgoričkim „hibridnim ratnicima“. Znajući im pamet, karakter i domašaj, sklon sam na vjerujem u relativno mirne naredne mjesece u Crnoj Gori, kazao je za Dnevne novine prof. dr Milenko Perović, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Perović se osvrnuo na pisanje dijela srpskih medija, naglašavajući kako je vrijeme da Crna Gora preispita slobodu distribuiranja „štampanih stvari“ koje učestvuju u hibridnom ratu protiv nje, te da niko ogoljenije od njih ne pokazuje kako ne slabi golema frustracija koja u mnogim strukturama srbijanskog društva postoji zbog osamostaljenja Crne Gore.

„Aktuelni protesti u Crnoj Gori ne nailaze na veći medijski odjek u Srbiji niti na veliko interesovanje javnosti. Ozbiljni mediji u Srbiji vrlo uzdržano prate događaje u Crnoj Gori“, istakao je Perović.

Prema njegovim riječima druga je stvar što se senzacionalističko pisanje pojedinih „medija“ u Srbiji koristi za propagandističko podjarivanje protestne atmosfere u Crnoj Gori i stvaranje iluzije da se ona nalazi pred građanskim ratom.

„Ti „mediji“ su najžuća žuta štampa koju je moguće zamisliti. Oni su uvreda za zdravi ljudski razum. Ne spadaju u kategoriju sredstava informisanja. Oni su sredstva dezinformisanja. O događajima u Crnoj Gori oni otvoreno, bezočno i glupo lažu“, rekao ej perović.

Pošto se, kako je pojasnio, bez smetnji distribuiraju po Crnoj Gori, očito je da pokušavaju doprinijeti narušavanju reda, mira i ustavnog poretka.

„Istina, imaju oni svoju malu ulogu koja im je dodijeljena u onome što se nekada zvalo specijalnim ratom, a danas se zove hibridnim ratom protiv nezavisne i slobodne države Crne Gore.

S druge strane, niko ogoljenije od njih ne pokazuje kako ne slabi golema frustracija koja u mnogim strukturama srbijanskog društva postoji zbog osamostaljenja Crne Gore. Vrijeme bi bilo, konačno, da država Crna Gora preispita slobodu distribuiranja „štampanih stvari“ koje učestvuju u hibridnom ratu protiv nje!“, naglasio je Perović.

Na pitanje da li ga je iznenadila agresivnost demonstranata, kao i ponašanje dijele medija i NVO Perović je odgovorio da demonstrante na podgoričkim ulicama, pojedine „medije“ i pojedine tzv. NVO ujedinjuju dva interesa.

„Jedan čini jedinstvo njihovih specifičnih političkih i socijalnih frustracija. Drugi čini uvjerenje da bi rušenjem postojeće vlasti, pa i same države Crne Gore mogli ostvariti sve svoje „tamne predmete želja“. Budući da im je i ovoga puta protestno iživljavanje vlastitih frustracija donijelo samo još veće frustracije, a postignuće „predmeta želja“ postalo im je još udaljenije, to im je i agresija zakonomjerno veća! Uostalom, nemojmo se zavaravati u pogledu trajnijeg istorijskog karaktera Crnogoraca. Iza svijetle strane crnogorske istorije postoji i ona tamna. Nju su stvarali njeni stari i novi hibridni ratnici protiv nje! Današnji protestanti na podgoričkim ulicama kao da su pravljeni u mašini takvoga istorijskog prototipa“, rekao je on između ostalog.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.