Kriminalci na protestima DF-a

U prvim redovima protesta Demokratskog fronta mogu se viđeti i osobe iz kriminalnog miljea. Jedan od njih je Beranac Ljubomir Vasović (44), aktivni učesnik ovih skupova, kojeg su prije dvije noći snimile kamere čak i u neposrednoj blizini mitropolita Amfilohije, pišu Dnevne novine.

Riječ je o osobi sa veoma spornom biografijom i debelim kriminalnim dosijeom.

Prema informacijama Dnevnih novina, ovaj Beranac, nastanjen u Podgorici, višestruki je povratnik u vršenju raznih krivičnih djela – krađa, teških krađa, razbojništava, ali i zloupotreba droga. Devet puta je osuđivan u podgoričkom Osnovnom sudu, jednom u danilovgradskom i pet puta u Višem sudu Podgorica.

U dva slučaja izrečena mu je Odluka o uslovnoj kazni, dok je u ostalim presudama kažnjavan na ukupno 22,2 godine zatvora. To znači da je praktično pola svoga života proveo u spuškom Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema pouzdanim informacijama, Vasović važi za bezbjednosno interesantnu osobu, koja redovno ostvruje kontakt sa osobama iz kriminalnih struktura, koje se bave preprodajom narkotika i kamatašenjem.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.