CP: Nekima ne bi smetalo da Amfilohije ujaše na tenku u prijestonicu

Crnogorski pokret nije nimalo iznenađen izlaskom na svjetlo dana onih što stoje iza protesta DF-a, niti time što je saopštena suština koji je razlog blokade Podgorice kampom na jednoj od njenih najprometnijih ulica, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

Dodaju da su, u više navrata, saopštili javnosti Crne Gore ko stoji iza lakrdije od protesta i što su ciljevi te lakrdije.

“Nažalost, crnogorska javnost je toliko konfuzna da istina ima malo šansi da izađe na viđelo jer je previše onih koji vide stvari po principu “što je babi milo to joj se i snilo”. Jedino dobro u nastupu Amfilohija Radovića je što je ono što Crnogorski pokret govori od početka protesta jasno izgovorio ispred Skupštine Crne Gore. Prateći reakcije pojedinih političkih i društvenih grupa postaje jasno da postoji dio Crne Gore kojem ne bi smetalo da Amfilohije Radović “ujaše” na tenku u crnogorsku prijestonicu”, kaže se u saopštenju.

Zato je, kako se navodi, ovo dobar trenutak da se pogledamo u oči i javno priznamo da u Crnoj Gori postoje (najmanje) dvije Crne Gore, međusobno nepomirljivo suprostavljene: “Jedna koja vidi Crnu Goru kao uređenu, demokratsku, civilizovanu, modernu državu i kao dio evropskih i bezbjednosnih integracija zapadnog svijeta, i druga koja svoju budućnost vidi u anticrnogorstvu, srbofilstvu i rusofilstvu, recikliranoj prošlosti i suprostavljenosti savremenoj civilizaciji”, ističe se u saopštenju.

Niko više nema pravo da se krije iza prazne retorike i socijalne i političke demagogije, već je obaveza svih na političkoj sceni Crne Gore i nevladinih organizacija da jasno saopšte kojoj Crnoj Gori pripadaju i svoj rad usmjere shodno svojem opredjeljenju.

“Vrijeme je da se prestane sa politikanstvom, suzbiju sujete, međusobna surevnjivost i već jednom shvati da Crna Gora traži svoje sinove u odbrani od onih koji joj nikada u istoriji nijesu dobro mislili. Danas smo, opet, svi na ispitu, jer nije samo SPC potpisana ispod ovih protesta, već su tu u igri i širi geopolitički interesi. Mi se nećemo libiti da nazovemo pravim imenom one koji su se stavili u službu tuđih interesa. Nećemo se baviti opskurantnom ličnošću Amfilohija Radovića i njegovim nastupom. Njegov nastup je slika onoga što on pretstavlja u moralnom, intelektualnom i civilizacijskom smislu, kao i slika organizacije kojoj pripada. On je samo pukovnik u jednom projektu koji Crnu Goru hoće da zadrži kao kolonijalni prostor korifeja  inverzivne svijesti u današnjoj Evropi. Država Crna Gora i vlasti Crne Gore se prema njemu moraju ophoditi shodno tome, ako je cilj Crne Gore da postane dio uređenog svijeta i savremene civilizacije. Kao i prema onima koje on istura ispred sebe”, zaključuje se u saopštenju.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.