Amfilohije potvrdio da je cilj protesta pokušaj odlaganja pozivnice za NATO

Niti jednom vjerskom poglavaru, pa samim tim ni Amfilohiju Radoviću, nije mjesto na političkim skupovima, a još manje za govornicom na tim skupovima, smatraju Socijaldemokrate.

DCC81847-8E6E-4E4C-A7FC-335EF890A2B5

Kako su ocijenili iz te partije, jedina korisna stvar u njegovom dominantno političkom obraćanju je ta što je svojim nastupom doprinio da se demistifikuju protesti na način što su anti-NATO poruke, koje je tom prilikom poslao, najbolja potvrda da je ključni cilj protesta pokušaj odlaganja pozivnice za članstvo u Alijansi, kao i podrivanje građanskog i državnog bića Crne Gore.

Socijaldemokrate ističu da pojavljivanje bilo kojeg sveštenog lica na okupljanjima političkog karaktera, narušava principe sekularne države, kakva jeste Crna Gora.

Socijaldemokrate Crne Gore cijene da je vjerskim poglavarima mjesto u njihovim bogomoljama, a da njihova uloga treba da bude širenje tolerancije, sloge, ljubavi i mira među svim građanima. Iz tog razloga su ih pozvali da se suzdrže slanja političkih poruka i pojavljivanja na ovakvim skupovima, a da se okrenu širenju onih vrijednosti koje im njihove svete knjige nalažu.

„Sada, kada su i definitivno demaskirani i protesti i njihovi organizatori, i kada je do kraja ogoljena njihova svrha i uloga, crnogorska javnost može sasvim jasno da vidi kako bi izgledala „demokratska”, „multietnička”, „građanska” i „evropska” Crna Gora kada bi, kojim slučajem, ovu političku garnituru zapalo da se u njoj nešto pita.

Takođe pada u vodu pokušaj njihovih budućih koalicionih partnera, koji inače broje svoje poslednje dane u vlasti, a koji već neko vrijeme uporno bezuspješno pokušavaju da ubijede Crnu Goru da su baš „šatorski političari” reformatori i demokrate, koji su u međuvremenu sazreli, kako to voli da kaže „emeritus”, da zajedno sa njima spašavaju, ne bilo kakvu,  nego baš „evroatlantsku Crnu Goru”, koju bi inače ovi najradije ugasili, a u šta smo imali priliku da se prethodnih neđelju dana jasno uvjerimo“, poručili su Socijademokrate.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.