DPS: Amfilohije promovisao Mandića u lidera DF-a

Sinoć je u Podgorici ispred Skupštine Crne Gore uz blagoslov Mitropolita Amfilohija Andrija Mandić svečano promovisan u lidera Demokratskog fronta, koji je prerastao u Novu srpsku demokratiju, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista.

Amfilohije, Protest DF„Zbunjena lica dojučerašnjih lidera PzP Nebojše Medojevića i DNP Milana Kneževića očito su govorila da nijesu ni znali za dolazak visokog gosta. Nije bilo Srđana Milića iz SNP, koji je vjerovatno tada davao intervju beogradskom “Danasu“ koji je jutros objavljen pod naslovom “Narod stoji iza protesta, ne Rusija i SPC“. To najbolje govori koliko je i on u toku zbivanja pod šatorom“, kazali su u DPS-u.

Sinoć su, tvrde u ovoj partiji, raspršene i posljednje sumnje o karakteru protesta Demokratskog fronta.

„Crnogorska i međunarodna javnost bili su u prilici da jasno vide da nije riječ ni o kakvim građanskim protestima, već naglašeno anti-crnogorskim, anti-nato i anti-evropskim. Dan za danom potvrđuje se da je riječ o jednopartijskom protestu koji nema podršku građana Crne Gore, već od prepoznatljivih domaćih i anti-crnogorskih struktura iz Srbije, bliskih nekadašnjem Koštuničinom DSS, i drugim anti-crnogorskim krugovima koji su se jasno deklarisali objavljivanjem današnje peticije podrške Andriji Mandiću“, ocjenjuju u DPS-u.

Prema njihovim riječima, sve nervoznije poruke koje stižu s bulevara svjedoče da organizatori ne prezaju ni od nasilja, jer jasno poručuju da neće ispoštovati zakon i pravno utemeljene odluke sa nivoa grada i države.

„Ustvari, sve će zavisiti od odluka novog lidera DF-a Andrije Mandića. Teško je i pretpostaviti da bilo kome više može biti relevantna riječ Medojevića, Kneževića, Bulatovića i Radulovića, koji su se sinoć skrivali u mraku zgroženi porukama vladike Amfilohija kojemu je Mandić i u njihovo ime uručio pištaljku i šator u znak zahvalnosti za ustoličenje. Miliću izgleda još nije javljeno ni da je Amfilohije bio tamo. Ni da se ogradio od prigovora da se opet bavi politikom. Poslije njegovog sinoćnjeg dugog govora ko bi stvarno još u to mogao posumnjati“, tvrde u DPS-u.

U ovoj partiji smatraju da bi organizatori sve dali da se nijesu hvatali u kolo iz kojeg ne znaju kako da izađu.

„Samo se Andrija Mandić pokazao kao političar koji na vrijeme misli o postprotesnom periodu. U dosadašnjem toku ove političke šarade ubjedljivo je poveo protiv Srđana Milića, koji je mislio da će pokupiti dio glasova već dobrano razmontiranog Demokratskog fronta, i izaći iz ovog cirkusa sa oreolom prvog opozicionara. Možda se ipak Branko Radulović prerano odrekao svog poslaničkog imuniteta“, zaključili su u DPS-u.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa , , , . Zabeležite stalnu vezu.