Propali protesti Dražinog fronta

Dugo najavljivani protesti Demokratskog fronta počeli su danas u Podgorici, ali se čini da nakon prvog dana odziv građana nije bio onakav kakav su organizatori očekivali. Sa svega nekoliko hiljada prisutnih, protesti su doživjeli debakl.

Na protest su prvi stigli aktivisti iz Bara sa transparetnom „Srbadija barska“ i srpskim zastavama, pjevajući „Mi smo Barani – srpski četnici“

U Podgorici su danas ispred zgrade Skupštine Crne Gore počeli protesti DF-a i, kako su najavili organizatori, trajaće sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to su formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora.

Podśećamo, kada je prije nekoliko mjeseci počela priča o protestima, potpredśednik Pokreta za promjene i funkcioner DF-a Branko Radulović, saopštio je da očekuju podršku 400.000 građana.

Iako je danas bio organizovan prevoz iz skoro svih crnogorskih gradova prema policijskim procjenma protestu prisustvovalo oko 2.500 ljudi. Ovakav, reklo bi se, slab odziv građana prvog dana okupljanja (iako su lideri DF-a saopštili da su zadovoljni), postavlja se pitanje da li su protesti doživjeli krah.

Možda, u prilog tome, govori i činjenica da se i pored poziva iz DF-a, nijedna opoziciona partija, nije uključila u organizaciju protesta. Proteste DF-a podržala je jedino Socijalistička narodna partija. Lideri DF-a su sa današnjeg protesta ponovo pozvali opozicione kolege da im se pridruže i pomognu im u ostavrivanju njihovih ciljeva.

Iz Demokratske partije socijalista su ocijenili da je prvi dan protesta DF-a doživio fijasko, te da ih „raduje činjenica što su i građani prepoznali stvarne namjere organizatora ovog protesta“.

Takođe, čini se da današnje poruke predstavnika Demokratskog fronta nijesu bile baš ubjedljive jer se nakon protetsta veliki broj građana razišao, iako je bilo najavljeno da će protestovati do ispunjenja zahtjeva DF-a. Najuporniji su ostali ispred Skupštine njih oko 150-200 koji će noć provesti u šatorima.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.