Na śutrašnjem protestu vjernike iz hrama slaće pod šator

Śutrašnji protesti organizuju se na veliki hrišćanski praznik Krstovdan, kako bi se u hramu okupljeni vjernici poslali pod šator ispred zgrade Skupštine, s krajnje tendencioznom rušilačkom namjerom i u dogovoru sa srpskim opozicionim partijama, smatra Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Crnogorske pravoslavne crkve, gospodin Mihailo.

To je već viđen scenario, saopštio je Mihailo, pozivajući se na organizacije okruglih stolova u Bijelom Polju, Kotoru i Podgorici.

“Podśećamo javnost da je povodom nekoliko dosadašnjih pokušaja destabilizacije i urušavanja države Crne Gore i njenog legitimnog ustavnog poretka u manastirima u Mainama, Dajbabama i u hramu u Podgorici, srpski mitropolit u Crnoj Gori okupljao srpske političke partije sa ciljem da izvrše zadatke, ne samo osporavanja crnogorske države, njenog identiteta i Crnogorske pravoslavne crkve, već da ih vrate u 1918. godinu”, navodi vladika u saopštenju za javnost.

Dodaje da je SPC u Crnoj Gori primarno politička organizacija, koja, kako je rekao, ima za cilj rušenje države Crne Gore i svih crnogorskih vrijednosti.

“Sve izloženo i dosadašnje iskustvo nam govori da i ovaj protest neće proći bez incidenata”, zaključuje mitropolit CPC.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.