Stevo Vučinić: Užasan događaj koji je mogao da zaprijeti bezbijednosti Crne Gore

Nakon jučerašnjeg ekscesa u Kotoru prilikom dolaska mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila i njegove delegacije na javnu raspravu o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti, koji je prijetio da izazove teške posljedice, jedan broj medija i novinara je danas napravio čitavu predstavu.

Umjesto da se govori o jednom užasnom događaju koji je mogao da zaprijeti bezbijednosti Crne Gore, a vjerovatno je tako bilo i planirano, danas su osvanuli naslovi da je juče mitroplot CPC Mihailo udario stariju ženu što se u stvari nije dogodilo, kazao je za Skala radio Stevo Vučinić, potpredśednik Savjeta Mitropolije CPC.

“Istina je ta da su pripadnici CPC vrijeđani i u nacionalnom i u vjerskom smislu i da je bilo pokušaja da se nasrne na nas. Tako je iz mase jedna starija ženska osoba pokušala da nasrne na vladiku i pljunula ga je, našto je on odgurnuo i stavio šaku ispred, kako bi spriječio po drugi put da ga pljune”, priča Vučinić.

“Nadalje, istine radi, u sali palate Bizanti bilo je primjera da je novinar koji radi u državnom odnosno javnom servisu, koji prima platu iz državne kase govorio u korist Srpske pravoslavne crkve, protestvovao i bavio se politikom, umjesto da se bavi svojim novinarskim poslom i neutralno izvještava i obavijesti javnost o onome što s zapravo dešavalo u Kotoru. Oni su postali instrumenti i akteri tog zlog i nemilog događaja”, kazao je Vučinić.

“Potpuno smo svjesni da je u skupštinskoj sali palate Bizanti najmanje bilo Kotorana u smislu onog što mi zovemo Kotor kao jedini i pravi grad i urbani centar u Crnoj Gori sa svojim okruženjem, Muo, Prčanj, Dobrota, Perast. Tamo nijesu bili građani Kotora”, tvrdi Vučinić „već su dovedeni ljudi iz okolnih sela Bigove, Radovića, Krtola, Grblja, Risna, Herceg Novog, a moguće i sa śevera Crne Gore“.

“Na takav način se potpuno preokreće čitava situacija i upire se prstom u žrtvu, optužujući je da je ona vinovnik i uzročnik toga, a niko ne pominje svještenstvo Srpske pravoslavne crkve na čelu sa namjesnikom Bokokotorskim Momčilom Krivokapićem. Konačno, taj jučerašnji čin može da se kvalifikuje kao kapitulacija države pred organizovanim banditima u mantijama koji pokušavaju da u ovoj zemlji uvedu haos i nemire. Na žalost, to se sad zloupotrebljava i pokazuje da čitavo stanje u CG prosto kliza ka haosu. Očito to treba da se sasiječe u korjenu, a razlozi zbog čega to radi SPS su u tome što su oni instrument velikodržavnih interesa Beograda. Oni pokušavaju da sa zadnjim namjerama iskoriste tešku socijalnu situaciju građana CG i pretvore je u politiku sa srpskim interesima duboko uperenim protiv crnogorskih interesa, protiv mira i bezbijednosi ove zemlje”, zaključio je Vučinić.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.