Saopštenje za javnost CPC: Sprečavanjem javne rasprave SPC dokazala da nema argumenata

Crnogorska Pravoslavna Crkva, snagom argumenata nastoji i istrajaće da dâ doprinos donošenju pravednih riješenja u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti čiji je Nacrt na javnoj raspravi, kao i da sve vjerske organizacije imaju jednak, ravnopravan i istovjetan položaj u Crnoj Gori.

Crnogorska pravoslavna crkva

Onemogućavanje i obesmišljavanje javne rasprave o Nacrtu ovoga Zakona u Bijelom Polju, filijala Srpske Pravoslavne Crkve potvrdila je i dokazala da se suprotstavlja pravednom rješenju crnogorskog crkvenog pitanja. Sprečavanjem javne rasprave je dokazala da nema argumenata protiv ovoga Nacrta zakona, nego da pokušava da ga obori, služeći se klevetama, uvredama, prijetnjama nasiljem ukoliko se ne izađe u susret toj njenoj želji, pa čak i otvorenim pozivom na fizičko nasilje. U tome ima zdušnu podršku srpskih i prosrpskih političkih partija, pojedinaca i udruženja. Među njima ima i onih sa reputacijom podstrekača i učesnika ratnih događanja iz ratova devedesetih godina prošlog vijeka, na tlu bivše Jugoslavije.

Dakle, njen osnovni cilj je da spriječi donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je, između ostaloga, predviđeno da se sva nezakonito upisana crkvena imovina na beogrdsku patrijaršiju u posljednjih dvadesetak godina, ponovo uzakoni na državu Crnu Goru.

Crkvena omladina: Sveštenici SPC izazvali nerede u Bijelom Polju

Jučerašnji napad na Mitropolita Mihaila u Bijelom Polju, zbog čega nije ni održan okrugli sto u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti bio je krajnje primitivan i sreća je da je taj skup prošao bez težih posljedica po delegaciju Crnogorske pravoslavne crkve, saopštio je predśednik Crkvene omladine Stefan Marković.

“Umjesto da utiču na druge ljude da se smire, sveštenici SPC uzvikivali su neprimjerne riječi na račun Mitropolita Mihaila, što nas navodi da su oni bili huškači i organiozatori napada. Time su se obrukali pred crnogorskom javnošću i pokazali  koliko su zapravo vjernici”, navodi se u izjavi  Stefana Markovića.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska nacija i identitet, Srpska pravoslavna crkva i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.