Amfilohije prepreka evropskom putu Crne Gore

Mitropolit Amfilohije je najistaknutija prepreka evropskom putu Crne Gore, ocijenio je Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo.

Mihailo: Amfilohije patron retrogradnih snaga

Po prvi put se sa visokih adresa, navode iz CPC, čulo kako filijala Srpske crkve u Crnoj Gori bez ikakvih argumenata oštrom propagandno-političkom kampanjom istupa protiv spasonosnog smjera i cilja crnogorske države prema evroatlantskim integracijama.

Najistaknutija prepreka evropskom putu u bolju budućnost Crne Gore je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, poručio je u saopštenju mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo.

„Kao patron svih retrogradnih snaga koje ometaju crnogorski napredak, a svjestan da se njegovoj destruktivnoj misiji bliži krah i neminovni kraj on priželjkuje i priziva sudbinu da mu dodijeli ulogu žrtve radi posvećenja u red srpskih svjetitelja. Svetosavska crkva je taj red srpskim svečeva stalno uvećavala mrtvim ratnim zločincima, a sada priprema proglašenje živih koji krst zamjenjuju batinom, a molitvu kletvom, klevetom, demagogijom i anatemom“, saopštio je mitropolit Mihailo.

Zato, kako zaključuje mitropolit CPC, građanima treba da svoj integrativni put u bolju budućnost potvrde sami izbjegavajući gubitništvo i samouništavajuću propagandu, retoriku i nedjela srpskog mitropolita koji je u sporu i sukobu sa aktuelnom stvarnošću, istorijom, napretkom i samim sobom.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.