Naša nova crkva opasnost za Amfilohija

Povodom ovogodišnjeg Petrovdana, kao i mnogo puta ranije, oglasio se srpski mitropolit u Crnoj Gori, napadima na nju i njene zvaničnike i po običaju na CPC. I ovoga puta progovara šireći mržnju, izričući klevete, prijeteći prokletstvom onima koji mu nijesu po volji i unoseći diobu među Cetinjanima i građanima Crne Gore. Zamjenom teza kao uvijek do sada svoje negativnosti on pripisuje drugome.

Crnogorska pravoslavna crkvaU novopodignutoj crkvi Prepodobnog Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju on vidi poruku da se bliži dan kada mora napuštiti crnogorsku prijestonicu i sve od svoje crkve uzurpirane svetinje po Crnoj Gori. Uočavajući opasnost po okupatorku, Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, on nakon dvije godine traži odgovor na „obnovu onoga što smo zaboravili i povratak svega što nam je oduzeto“. Srpski mitropolit vrijeđa sve ono što ima crnogorski, duboko ljudski i pravedan karakter i vrijednost, a sebi neovlašćeno pripisuje ulogu vrhovnog crkvenog suda u pravoslavlju koji unaprijed presuđuje bez prava osuđenih na svoju odbranu.

Odakle srpskom mitropolitu pravo da presuđuje sa trona Svetoga Petra Cetinjskoga i u ime Svetoga Petra Cetinjskoga koga su Amfilohijevi prethodnici i idejni uzori namjeravali da spale pred Cetinjskim manastirom u epopeji nasilnog prisajedinjenja Crne Gore Srbiji i Crnogorske Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a isto to priželjkuju i danas?  Odakle mitropolitu pravo da po ko zna koji put krivotvori istorijske istine neistinito tekovine i nasljeđe CPC prikazujući baštinom srpske mitropolije u Crnoj Gori. I ovaj put se srpski mitropolit lažno predstavlja jer je Sveti Petar Cetinjski bio ne samo crnogorski vladika već i vladar nezavisne države Crne Gore. Nasuprot Svetom Petru Cetinjskom srpski mitropolit se svim silama bori protiv nezavisne države Crne Gore, Crnogoraca i Crnogorske pravoslavne crkve.

Crnogorska pravoslavna crkva očekuje i traži od nadležnih, najviših državnih adresa sa vrha države, Parlamenta i Vlade da donesu jedinstven stav u vezi odnosa države prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Postavlja se na kraju pitanje za Vrhovnog državnog tužioca, što još treba da uradi srpski mitropolit u Crnoj Gori protiv nje i svih njenih vrijednosti da bi konačno mu bila oduzeta mogućnost da otvoreno podriva državu Crnu Goru, crnogorski narod i Crnogorsku pravoslavnu crkvu, odnosno sve crnogorske vrijednosti.

Mitropolit MIHAILO

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.