Amfilohije osporava granice za koje su Crnogorci krv prolivali

Po ko zna koji put Mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije pokušava uniziti Crnu Goru osporavanjem njenih granica za koje su naši preci vjekovima krv prolivali, kazao je portparol Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.

77C5FCD5-41D4-4275-B0AE-6A6F51C93803

Pukovnik četničko-primorski Risto Sotona

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je u manastiru Kosmač na Skadarskom jezeru da SPC u Crnoj Gori ne može kao svoje prihvatiti državne granice avnojske fildžan-države.

On je kazao da Crkva više od dvije hiljade godina ima svoje ustrojstvo, a da su se sve državne granice mijenjale kroz istoriju.

Kako je naglasio Stanić, odluke AVNOJ-a su bile osnova za državu u kojoj nije bilo bitno kako se zoveš, kojim jezikom zboriš i kojem se Bogu moliš.

„Takvu Crnu Goru, građansku i multietničku smo dobili u amanet, i takvu Crnu Goru smo mi u SDP-u branili devedesetih, a branićemo je i danas. Sve dok ova država ne smogne snage da privede poznanju prava one koji udaraju u temelje njenog ustavnog sistema građansku Crnu Goru i nedjeljivost njene teritorije, naš evroatlantski integracioni put je ugrožen“, poručio je Stanić.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Srpska pravoslavna crkva i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.