Vaskršnja beśeda mitropolita CPC: Crnogorci, ne budite naivni!

Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo, služio je vaskršnju liturđiju u Vladičanskom domu na Cetinju. Nakon čitanja Vaskršnje poslanice mitropolit se obratio prisutnim vjernicima naglašavajući da je u poslanici sve rečeno šta treba raditi da se sačuva Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva.

Mitropolit CPC Mihailo

– Evo je i vječna vatra „stigla“ ili od Nemanje ili od Svetog Save u eparhiju srpsku u Crnoj Gori. Ne znam odakle je stigla. To je neka vrsta štafete Srpske pravoslavne crkve. Mi ćemo to ispoštovati ako dolazi iz Jerusalima, a ako dolazi sa bilo koje druge strane, onda je to štafeta za SPC. To Crnogorci ne mogu da prihvate. Dragi moji Crnogorci, mnogo je ljudi oko nas, mnogo je fariseja. A mi ćemo i tim farisejima koji su nas okružili, mi ćemo zamoliti Gospoda Isusa Hrista da i njima oprosti – kazao je Njegovo blaženstvo.

On je upozorio da se u Crnoj Gori dešavaju mnoge stvari koje se ne dešavaju niđe drugo, ne samo na Balkanu, nego ni u Evropi i šire.

– Ali, nemojte Crnogorci biti naivni da u svašto vjerujete. Vjerujte u Hrista, u crkvu i Gospoda. To je prava vjera. Ovo sve ostalo to je bezvjerje, sujevjerje i nije ništa. Zato vjerujte onako kako je Gospod molitvu ostavio i poželio sreću i zdravlje svima u Crnoj Gori kao i onima u 16 dijspora Crnogoraca u svijetu, pozdravivši ih sa „Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse! – kazao je poglavar Crnogorske crkve.

Nakon liturgije i beśede mitropolita Mihaila, vjernicima su podijeljena vaskršnja jaja.

Osim na Cetinju vaskršnje liturđije služene su na Čevu i u Podgorici.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo. Zabeležite stalnu vezu.