„Hrišćanski“: Amfilohije izbacio siromašnu ženu na ulicu

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve, posredstvom javnog izvršitelja, iselila je  iz jednosobnog stana u naselju Sveta Petka u Budvi Budvanku Dijanu Perović, zbog dugovanja za neplaćenu kiriju.  Perovićeva, koja je u stanu živjela više od 12 godina, sada se našla na ulici, a kako je kazala novinarima, ne spori dugovanja, koja su nastala  zbog toga što je ostala bez posla.

Mitropolija iselila Budvanku zbog dugova: Ostala bez posla i stana

Srpska mitropolija koja drži luksuzne hotele i pliva u bogatstvu bez sažaljenja

Mitropolija, odnosno crkva Svete Petke,  vlasnik je  više od 20 stanova u zgradi  u istoimenom naselju, đe crkva ima i svoj hotel „Podostrog“.  Stambene zgrade i hotel koji su izgrađeni prije više od deceniju i po, na crkvenoj zemlji,  izdaju se pod zakup, a prihod  odlazi  dobru Svete Petke i Mitropoliji.

Javni izvršitelj,  kako se navodi u zapisniku, koji je zalijepljen na ulaznim vratima stana od 33 kvadrata u prizemlju zgrade, poziva se na sudsku presudu iz juna prošle godine,   kotorskog Osnovnog suda, koji je presudio u korist Mitropolije.

Crkva je pokrenula sudski spor  protiv Perovićeve zbog  višegodišnjeg dugovanja, te ga je dobila u svoju korist.

Perović tvrdi da nije imala da izmiri dugovanje za neplaćenu kriju za više od dvije godine, od kada je ostala bez posla.

Ona je navela da  je iseljenje u trenutku kada je bila u bolnici u Risnu, đe  je imala  medicinska ispitivanja zbog bolesti. Kada se vratila, zatekla je  zapisnik i  zapečatirana ulazna vrata stana.

„Juče sam otišla u Risan na liječenje, i u toku vožnje me kontaktirao sudski izvršitelj koji je rekao da će da kontaktira sa vlasnicima stana, odnosno Mitropolijom, da se uspostavi dogovor. Pitao me kada se vraćam, ja sam imala snimanje za šta imam validnu dokumentaciju. Kada sam se vratila,  našla sam što sam našla. Ja sam sada na ulici i nemam ništa. Ovđe sam živjela 12 godina. Imala sam ugovor sa MCP. U početku sam plaćala kiriju, pa sam bila u nemogućnosti da plaćam poslije. Trenutno sam bez zaposlenja, od  poslova koje sam radila nijesam  dovoljno zarađivala za kiriju.   Nakon povratka iz Risna, otišla sam do sudskog izvršitelja, nije ih bilo. Zvala sam  telefonom, nijesu se javljali“, kazala je Perović.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Srpska pravoslavna crkva. Zabeležite stalnu vezu.