Još jedan u nizu: Komisija ispituje raskalašan život bludnog episkopa SPC!

Nedomaćinsko upravljanje, luksuzna putovanja po svijetu, sumnjiva lica u episkopovom okruženju – biće predmet ispitivanja tročlane komisije.

Kako „Blic“ saznaje, tročlana komisija Sinoda Srpske pravoslavne crkve otputovaće śutra u Kanadu, kako bi već od poneđeljka počela sa ispitivanjem pritužbi protiv vladike Georgija. Godinama unazad na adresu Patrijaršije u Beogradu stižu kritike koje su upućivali ugledni kanadski Srbi, vjernici, ali i tamošnje sveštenstvo.

Pritužbe iznijete u svim dopisima ukazuju da je vladika kanadski Georgije nedostojan episkopskog čina. Kako „Blic“ saznaje vladika se tereti za nenamensko trošenje crkvenog novca.

– Vladika putuje po Kubi, vozi se jahtama. Stalno je negde na putu po belom svetu i skoro nikad nije u Eparhiji – kaže jedan od sveštenika za „Blic“.

Dodatni problem je i to što se episkop, putujući po svijetu, ne najavljuje vladikama u čijim eparhijama boravi, a na šta je obavezan, niti se javlja ni patrijarhu kada boravi u Beogradu.

Kako „Blic“ saznaje, najozbiljnija optužba na račun vladike je – blud. Prijavljena su „sumnjiva lica“ koja dolaze kod vladike, a prema saznanjima „Blica“, riječ je o ženama. U pritužbama protiv episkopa se navodi da ima dijete, kao i da ga pośećuju „razne žene“. Vladici se na „dušu stavlja“ i loš odnos prema vjernicima i sveštenicima.

Tročlanom komisijom, inače, rukovodi episkop raško-prizrenski Teodosije, koji je na tom mjestu naslijedio episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma. U komisiji je i episkop zapdnoamerički Maksim, a kako „Blic“ saznaje, treći član biće protojerej-stavrofor Velibor Džomić. Džomić za „Blic“ nije želio ništa da komentariše.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Srpska pravoslavna crkva. Zabeležite stalnu vezu.