Mihailo: Administracija izdala domovinu

Područna jedinica Uprave za nekretnine u Danilovgradu trebalo je da ispravi greške i pokrene krivični postupak protiv odgovornih osoba koje su manastir Ostrog prepisale u vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske, saopštio je Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo. On vjeruje da će tužilaštvo procesuirati krivce i imovinu vratiti u vlasništvo opštine i države.

Mitropolit CPC Mihailo

Načelnik područne jedinice Uprave za nekretnine u Danilovgradu Dragan Džaković saopštio je za Pobjedu da je manastir Ostrog u vlasništvo Mitropoliji crnogorsko-primorskoj prepisao jedan od tehničkih fakulteta u Podgorici.

Iz CPC je saopšteno, da je nezakoniti upis 1.634.664 metara kvadratnih livada, šuma i pašnjaka, manastira Ostrog i Ždrebanik i 25 crkava i crkvenih objekata u danilovgradskoj opštini na cetinjsku filijalu beogradske patrijaršije, krivično djelo visokog stepena opasnosti za našu državu.

„Ta je filijala neprijateljska struktura čiji je smisao postojanja aneksija Crne Gore Srbiji. Očito dodvoravanje vlasti takvoj organizaciji, koja odbija da ih za to i slična krivična djela procesuira, uzelo je toliko maha da dovodi u pitanje i samu nezavisnost“, naveo je Mihailo u izjavi za medije.

On kaže da „demagozi“ cetinjske crkvene filijale pogrešno tumače stvarnost, pa tvrde da je crkvena imovina uvijek bila njihova, iako je tek nedavno nezakonito upisana na njih.

„Da bi se zaklonila ta činjenica ni na jednom pośedovnom listu nije upisan datum upisa na nju. U neredovnim političkim prilikama, crkveni vrh je korumpiranu administraciju naveo da joj, samo u danilovgradskoj opštini preda u vlasništvo toliko zemljište i skoro sve crkvene objekte“, navodi mitropolit Mihailo.

On navodi da se ta imovina posredno, stvarno i formalno od tada nalazi pod suverenitetom države Srbije.

„U tome kriminalnom poslu saučestvovala je činjenjem i nečinjenjem Uprava za nekretnine Područna jedinica iz Danilovgrada, i prećutala tu činjenicu, umjesto da greške ispravi i pokrene krivični postupak protiv odgovornih lica. Tako je zloupotrebom službenog položaja administracija izvršila izdaju domovine, upisujući kulturnu baštinu na kojoj se temelji nacionalni identitet, na neprijateljsku organizaciju. Nadamo se i vjerujemo da će Tužilaštvo za organizovani kriminal procesuirati krivce i imovinu vratiti u vlasništvo opštine i države“, zaključio je Mihailo.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva. Zabeležite stalnu vezu.