Herceg Novi se vraća crnogorstvu: Državna zastava ponovo na zgradi opštine

Na zgradi Opštine Herceg Novi jutros je, uz opštinsku, osvanula crnogorska zastava.

To je prvi put otkako je Crna Gora obnovila državnost 21. maja 2006. godine, da vijori crnogorska bandijera, a da nije državni praznik, podśeća Radio Jadran

Građani su odmah primjetili, baš kao i zaposleni u opštinskoj administraciji. Komenatri su od „Nijesu imali pametnija posla“ do „Bilo je i vrijeme“.

Isticanje jednog od ključnih državnih simbola, zastave, u Herceg Novom, nije bilo po volji bivšoj vlasti, koju su činili SNP, NOVA, PZP i NS. No, posljednjih godina, čelnici su, ipak, poštovali zakon, pa su crnogorsku bandijeru na zgradu opštine isticali samo u vrijeme državnih praznika. Čim bi prošli neradni dani, koje je stara vlast strogo poštovala, brže bolje, crnogorska zastava je sklanjana.

Većina opštinskih javnih preduzeća i ustanova nije ni tada iskazivala ovaj vid poštovanja prema našoj državi i njenim simbolima, a Dan nezavisnoti novska vlast nije nikad ničim ni obilježila.

Za ovaj, prije svega civilizovan čin, svakako da je zaslužna nova vladajuća koalicija DPS i „Izbor“. No, mora se primjetiti da je za njega trebalo punih 20 dana otkako su predśednik Skupštine, Andrija Radman i predśednik Opštine, Nikola Nikša Gojković, preuzeli funkcije.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo. Zabeležite stalnu vezu.