MUP: Džomić ne može nazad u Crnu Goru

Ministarstvo unutrašnjih poslova poštovaće Zakon o strancima koji propisuje da se strancu neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru, ako to zahtijevaju razlozi nacionalne bezbjednosti, poručuju iz MUP-a.

Džomić: očekujem da MUP poštuje odluke SudaMUP je to saopštio povodom odluke Upravnog suda da usvoji zahtjev protojereja Velibora Džomića i odobri mu da boravi u Crnoj Gori do okončanja upravnog spora koji se vodi kod tog suda.

„MUP će poštovati član osam, stav jedan, tačka pet Zakona o strancima koji propisuje da se strancu neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru ako to zahtijevaju razlozi nacionalne bezbjednosti. Agencija za nacionalnu bezbjednost je početkom ove neđelje dostavila akt u kojem navodi da ostaje pri mišljenju koje je i ranije dostavljala MUP-u, a to je da predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost“, navodi se u saopštenju MUP-a dostavljenom Atlas TV.

Na drugoj strani protojerej Velibor Džomić kaže da je očekivao da će Upravni sud donijeti privremenu mjeru kojom mu se odobrava boravak u Crnu Goru, te istakao da i dalje ostaje u Trebinju dok ne vidi da li će Ministarstvo unutrašnjih poslova uložiti žalbu na rješenje.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Srpska pravoslavna crkva i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.