Pristalice SPC kamenovali vjernika CPC!

Njegovo Blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitrolit crnogorski Mihailo kazao je da su prošle neđelje, prisutni na liturđiji srpske crkve u crkvi svetoga Đorđa u Podgorici, koju je predvodio beogradski pop, kamenovali vjernika CPC-a i nanijeli mu ozbilje povrede.

Mihailo ističe da su sveštenici i vjernici CPC godinama izloženi prijetnjama i demonstraciji mržnje koju, kako tvrdi, na njih javno izlivaju popovi beogradske patrijaršije i njihovi duhovni sljedbenici.

„Od tih moralno bezobzirnih osoba, privilegovanih u ovoj zemlji strijepi vlast i odbija da ih privede poznaniju prava. Nagrada za njihovu prijetnju i demonstraciju moći su i dodvoravanja srpskoj crkvi. Na njihovim skupovima policija je formalno prisutna iako im nije stran šovinizam zbog kojega su Crnogorci uskraćeni za elementarna ljudska prava u sopstvenoj domovini“, istakao je Mihailo.

Prema njegovim riječima, očito je da crnogorska administracija i beogradska patrijaršije dijele suverenitet nad našom zemljom.

„Zato pozivam i molim vlasti da cetinjsku filijalu Beogradske patrijaršije liši takvih prava i moći prije nego li napravi neko zlo u ovoj zemlji“, zaključio je Mihailo.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva. Zabeležite stalnu vezu.