Očito je da se iznajmljenom lideru DF-a ne može utoliti glad za funkcijama

files

Vremešni Ćaki Rimljanin, trostruki gubitnik

Iznajmljeni lider Demokratskog fronta nikako da se oporavi od poraza koji mu je nanio Filip Vujanović na predśedničkim izborima, čije je rezultate je priznao čitav demokratski svijet. Iako je Lekić prije toga gubio od Đukanovića na parlamentarnim i kasnije od Stijepovića na lokalnim izborima, izgleda da je poraz od Vujanovića ostavio na njega ozbiljne političke i druge posljedice. Svima u Frontu je sada jasno da su sa iznajmljenim kandidatom na čelu daleko od šansi da ugroze političku dominaciju vladajućih partija. I kada je u sedmoj deceniji života unajmljen da se vrati u Crnu Goru, već je bio prilično politički potrošen zbog aktivnosti koje je vodio protiv obnove državne nezavisnosti. Serijom poraza i neprincipijelnom politikom izgubio je i minimum korisnog političkog dejstva, zato će uskoro biti izguran i iz Fronta.

Konstatacija da je Crna Gora pred bankrotom govori ili o površnosti ili zlonamjernosti rent-a lidera. Država koja počinje da gradi auto-put, podmorski energetski kabl, Porto Novi, Porto Montenegro i brojne druge milionske projekte, zemlja je šansi i perspektive, nikako ponora. Zabrinjavajuće je da lider opozicije, samo zbog toga što ga građani nijesu šćeli ni za premijera, ni za predśednika, niti za gradonačelnika Glavnog grada, svoju državu koja je na vratima na EU i NATO, naziva nedemokrtaskom. Manji je problem što ne govori istinu, već što tako neodmjerenim izjavama usložnjava naše integracione procese. Zato nema razloga da se ljuti što sta ga građani neće i što često kažemo da nije opozicija u Crnoj Gori, već opozicija Crnoj Gori. Sve relevatne međunarodne adrese pozivitno ocjenjuju integracione iskorake naše države, dok izborne procese kategorišu kao demokratske i fer, samo to vječiti gubitnici ne vide. Čak i kada su na referendumu imali 10 odsto startne prednosti, žalili su se na pravila.

Sujetni lider koji je služio svim politikama na ovim prostorima, od Miloševića, preko Koštunice, do Mandića i Medojevića, ni nakon dvije godine od poraza na predśedničkim izborima nije našao lijek da zacijeli rane. Uporno prećutkujući dva od tri poraza, naročito posljednji, pokušava da gubitak na predśedničkim izborima ublaži izmišljenim glasanjima u Skupštini kojima je navodno osporen rezultat izbora. Očito da se njegova glad za funkcijama ne moze utoliti, zato bi prihvatio da ga za neku funkciju proglase i izaberu oni koji nijesu nadležni to da urade.

Možda ućehu zbog svih poraza traži u stalnim pozivima najvišim državnim funkcionerima i liderima DPS-a na javne debate, nastojeći time da se predstavi mnogo važnijim nego što jeste. Ako bude istrajan u tome, možda mu opredijlimo nekog srednje informisanog člana mjesnog odbora DPS-a, da ravnopravno sučele svoje stavove.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.