Sekulić SNP-u: Više čitajte, manje ćete mrźeti

Vaše prisustvo i podrška skupu na kojem su se ponovo čuli ratni pokliči i poziv na ubijanje ljudi sa kojima dijelimo isti životni prostor samo je još jednom, po ko zna koji put, do kraja razobličilo vašu politiku, navodi se u reagovanju poslanika Demokratske partije socijalista Predraga Sekulića na saopštenje Socijalističke narodne partije.

Iz Socijalističke narodne partije su kazali da su gestom podrške protestu, povodom dolaska potpredśednika Vlade i ministra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija u Crnu Goru, dokazali svoje programsko načelo, a to je da je čovjek na prvom mjestu.

„Vaše zalaganje za evropske vrijednosti (i ne manje važno – hrišćanske), vrijedi samo do trenutka dok se ne začuje nečiji nacionalistički poziv na okupljanje protiv onih koji su drugačiji. Uostalom, to je bio osnovni razlog zbog kojeg smo se i razišli prije 17 godina. Nažalost, vi ste i dalje, i pored protoka toliko vremena, ostali zarobljenici svoje prošlosti i nemate snage ni ljudske hrabrosti da prihvatite one koji su drugačiji od vas. Dobro je što građani Crne Gore ne podržavaju vašu nacionalističku politiku i što je Crna Gora danas demokratski puno zrelija nego lideri opozicije“, poručio je Sekulić.

Kako je dodao, što se tiče njegovog novinarskog i književnog opusa, veoma je ponosan na njega. „Uostalom, da ste više čitali to što sam pisao, vaša srca ne bi danas bila ispunjena mržnjom prema drugima i imali biste snage i hrabrosti da se ogradite od poziva za ubijanje onih koji nijesu iste vjere ili nacije kao vi. I naravno – saopštenja bi vam bila pismenija“, zaključio je Sekulić.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.