Mihailo: SPC podstrekava otimanje Sutorine od Crne Gore

Zastrašujuća je oholost sveštenstva i monaštva cetinjske filijale beogradske patrijaršije koji dijele moralne i političke savjete čiji je cilj propast ove zemlje, kazao je Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo.

„U posljednih 20 godina inaugurisali su klerikalnu praksu da popovi arbitriraju o svim crkvenim i necrkvenim temama, zlouotrebljavajući Sveto Pismo tumačenjem usaglašenim sa njihovim velikodržavnim i velikonacionalnim interesima. Uvijek na štetu drugih i sa razarajućim posljedicama po okruženje“, istakao je mitropolit Mihailo.

Takvom politikom, dodaje on, koju ovih dana javno demonstriraju, pokušavaju da izazovu nemire u zemlji povodom pośete predśednika kosovske Vlade.

„Ta politika čije je ishodište u Beogradu podstrekava i hercegovačkog vladiku Grigorija i vlasti Republike Srpske da dovode u pitanje granicu između Bosne i Crne Gore zahtijevajući da se Sutorina izuzme ispod crnogorskog suvereniteta. Nažalost, od nosilaca ove ideologije poražene 1945. godine kod Zidanog mosta, koje predvodi beogradska patrijašija, vlast strepi. Ali ukoliko se sa njima ne raspravi, oni će u biskoj budućnosti napraviti zlo, čije se razmjere teško mogu sagledati. Zato, po ko zna koji put, pozivamo državu da stane na put ovakvoj politici, i da javno obzani njene nosioce kao klirike Srpske pravoslavne crkve, koja drži pod okupacijom Cetinjski manastir i sve crnogorske svetinje“, poručio je mitroplit Mihailo.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.