Jedini cilj Demokratskog fronta je nestanak crnogorskijeh simbola i države

Demokratski front po svaku cijenu želi da se domogne vlasti u Crnoj Gori, ne prezajući više ni od načina ni od posljedica. Očigledno pritisnuti unutrašnjim rascjepima, u ovom gubitničkom političkom savezu jedinu nadu za opstanak uobičajeno vide u stvaranju haosa u državi i njenoj destabilizaciji.

Dražin front će tražiti još jedan stastanak sa Pozitivnom Crnom Gorom od koje će tražiti da im objasne pojedine stavke iz Platforme, kazao je lider DF-a Miodrag Lekić.

NADVOJVODA ĆAKI LEKIĆ, IZDAJNIK SVEGA CRNOGORSKOG

Zabavljeni sopstvenim problemima, DF-ovci ne prestaju da ponavljaju davno potrošene floskule, potpuno zanemarujući osnovne demokratske postulate. Zato je prijeko potrebno da što prije nauče sljedeće: na vlast se dolazi na izborima, voljom naroda. Vlast se takođe gubi na izborima voljom naroda, mada DF ne treba posebno podśećati na to. Kada to budu naučili, neka pređu na lekciju o ideji prelaznih vlada, otvoreno saopšte građanima da se one formiraju nakon revolucija ili ratnih stanja i neka objasne šta je od ovo dvoje njihova zamisao.

Takođe su dužni da kažu koja je cijena koju će Crna Gora i njeni građani morati da plate za to što visoki funkcioneri DF – a u slučaju protesta ne mogu da isključe „rumunski scenario“.

Podśetićemo ih da su sve izbore u Crnoj Gori nadgledale hiljade posmatrača najrelevantnijih međunarodnih organizacija i da su u svim njihovim izvještajima izborni procesi ocijenjeni kao fer, demokratski i održani u mirnoj atmosferi. Takođe, svi izvještaji Evropske Komisije o napretku Crne Gore su pozitivni i ukazuju na stalni napredak u dostizanju međunarodnih demokratskih standarda.

Jasno je već odavno iz izjava predstavnika DF-a da teza o „preispitivanju svih izbora“ zapravo znači isključivo i samo put do pokušaja poništavanja rezultata referenduma od 21. maja 2006. godine i ponovnog nestajanja Crne Gore. Tu za DF postoji samo jedna poruka – ostavite konačno na miru referendum i crnogorsku nezavisnost, ideje vam se neće ostvariti.

DF u suštini nema nikakav jasan plan. Njihov jedini cilj, do koga nikad neće stići, zapravo je destabilizacija države i njenih institucija, zaustavljanje euroatlantskih integracija, poništavanje crnogorskih državnih simbola i, u krajnjem, nestanak države.

Niko DF – u ne spori pravo na proteste, sigurno imaju mnogo razloga da budu nezadovoljni političkom pozicijom u koju su sami sebe doveli. Prije nego što nastave sa neodgovornim izjavama, moraju da znaju da državu niko, pa ni DF, neće ucjenjivati niti će joj prijetiti.

Milorad Vuletić

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.