Miloševićev ambasador Lekić se duri kao nezadovoljni tinejdžer

Poluvjekovno ulaganje više država u diplomatsko obrazovanje i karijeru Miodraga Lekića očigledno je jedna od najpromašenijih investicija u istoriji politike, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Formalni lider Dražinog Fronta, Ćaki Lekić

„Vječiti gubitnički kandidat DF-a za sve funkcije i nosilac izmišljene profesorske titule, tokom višedecenijskog bavljenja diplomatijom nije savladao ni njene osnovne lekcije, pa zato uvijek iznova sebe dovodi u neugodne pozicije konfrontacije sa međunarodnim zvaničnicima. Tako se i ovog puta, uoči śutrašnje pośete doskorašnjeg predśednika Evropske komisije Žože Manuel Baroza Crnoj Gori, Lekić duri poput nezadovoljnog tinejdžera, što nikako ne priliči njegovim godinama. Razumijemo nezadovoljstvo Miloševićevog i Koštuničinog ambasadora, sigurno nije lako toliko dugo biti u gubitničkoj poziciji“, navode iz DPS-a.

Podśetimo, lider Demokratskog fronta DF Miodrag Lekić poručio je da smatra da donedavni predśednik Evropske komisije Žože Manuel Barozo pośetom Podgorici, u organizaciji problematičnih punktova ovdašnjih vlasti, rizikuje ličnu kompromitaciju, praveći tako i lošu uslugu ugledu Evropske unije.

„S obzirom na to koliko vremena osvjedočeni borac protiv nezavisne države i njenih interesa provodi u Crnoj Gori i koliko je o realnom stanju informisan, apsolutno smo sigurni da Barozo mnogo bolje poznaje sve učinke crnogorske vlasti u procesu evroatlantskih integracija i da njegova pośeta, kao i svi njegovi dosadašnji susreti sa predśednikom Đukanovićem, imaju prijateljski motiv i ohrabrujući ton. Jedino logično objašnjenje za ovakvo Lekićevo obraćanje Barozu bi bilo da su Medojević i Pavlović opet potpisali saopštenje njegovim imenom, bez njegovog znanja“, zaključuju iz DPS-a.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.