CPC: Nadležni organi da zaštite državu od Amfilohijeve agresije

Mitropolit Amfilohije Radović Risto Sotona

PUKOVNIK ČETNIČKO-PRIMORSKI RISTO SATANA

U Crnoj Gori Srpska pravoslavna crkva egzistira i misionari pod imenom Crnogorsko-primorska mitropolija i pod imenom episkopija kao što su Budimljansko-nikšićka i druge. Naziv „Crnogorsko-primorska mitropolija“ SPC stalno zloupotrebljava i pod tim nazivom, u kojem dominira pridjev „crnogorska“, SPC grubo kleveće Crnogorce, CPC i Crnu Goru, vodeći protiv njih pravi medijsko-propagandni rat. Ujedno ih na krajnje vulgaran način negira, asimiluje i denacionalizuje. O njima širi neistine koje su u funkciji njihove atribucije u srpsko nacionalno biće i agresivno svetosavlje kao njezinu jedinu, srpsku imperijalnu ideologiju i politiku.

Srpska pravoslavna crkva pod imenom „crnogorska mitropolija“ grubo vrijeđa i omalovažava sveto i časno crnogorsko ime.

Pod ovim imenom nekažnjeno širi vjersku, rasnu i nacionalnu mržnju prema drugim nacijama, vjerama, religijama i kulturama u višenacionalnoj Crnoj Gori. Na taj način ona sukobljava Crnogorce sa svima ostalima u Crnoj Gori zloupotrebljavajući njihovo nacionalno ime. Njena agresija je naročito prisutna u posljednje vrijeme prema muslimansko-bošnjačkom narodu u Crnoj Gori i islamu. Posljednji takav istup širenja mržnje prema drugima zbio se na Mitrovdan, kada je mitropolit Amfilohije optužio crnogorske vjerske pripadnike islama za poturčenjaštvo, odnosno za izdaju „krsta i vjernosti Nemanjićima“, što je prema ovoj njegovoj gruboj kleveti izbor za gore od boljeg. Na taj način je ne samo pogazio jednakost vjera, crkava i vjerskih zajednica i jednakost i jedinstvo različitosti pred Bogom i u Bogu, već i njihovu jednakopravnost u državi agresivnim širenjem vjerske, nacionalne i rasne mržnje. Vrijeme je da se najzad zaštiti građanski mir i međuvjerski i međucrkveni suživot i tolerancija u Crnoj Gori i da se već jednom stane na put ovakvom i ovom grubom kršenju normi zakona i Ustava države Crne Gore. Ovakva zloupotreba crnogorskoga imena od strane SPC rada pogrešnu sliku u evropskoj i široj javnosti kako su crnogorski narod i CPC tvorci ovakve rušilačke propagande i politike Srpske mitropolije u Cmoj Gori, zbog čega je neizostavna aktivnost crnogorskih državnih organa da zaštite Crnogorce, CPC i Crnu Goru od ove destrukcije SPC.

Molimo nadležne organe države Crne Gore da zaštite crnogorsku državu i sve njene nacije, crkve, vjere, religije, kulture i građane od stalnog negiranja, klevetanja i agresije Crnogorsko-primorske mitropolije SPC. U suprotnom prinuđeni smo da se zaštitimo svim demokratskim sredstvima.

Arhiepiskop Cetinjski
i Mitropolit Crnogorski
†Mihailo

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.