Rukopoložen novi sveštenik CPC, dobijena i dozvola za gradnju crkve na Cetinju

Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitroplot Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo i vladika Gorazd, episkop za Argentinu i Latinsku Ameriku i nikšićko-ostroški, služili su sa sveštenstvom liturđiju u kapeli Svetoga Petra Cetinjskoga na Cetinju, a zatim je đakon Branislav Pajović, koji je diplomirao teologiju na Duhovnoj akademiji u Kijevu, rukopoložen za sveštenika.

Mitropolit je nakon čina rukopoloženja saopštio je da građevinska dozvola predata CPC za gradnju Crkve Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, te da očekuje da naredni Lučindan i Dan Svetog Petra Cetinjskog, kojeg Srpska pravoslavna crkva do prije nekoliko godina nije imala u svom kalendaru, obilježiti i proslaviti u novoj crkvi. Biće to prva crkva koju će graditi CPC od obnove na Lučindan 1993. godine.

On je još jednom izrazio nadu i da će CPC uspjeti da vrati pod svoje okrilje brojne Crkve i manastire kojima sada upravlja Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

Vladika Mihailo saopštio je i da je CPC posthumno dodijelila medalju za hrabrost Ljubinki Perazić, koja je 1991. godine na Cetinju sa đetetom u naručju stala i prkosila vojnim bornim kolima kojih je bilo mnogo tih dana na ulicama Prijestonice.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva. Zabeležite stalnu vezu.