Śutra rukopoloženje novog sveštenika CPC i uručenje građevinske dozvole za gradnju crkve na Cetinju

Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi će śutra, 31. oktobra, biti uručena građevinska dozvola za izgradnju Crkve Svetoga Ivana Prepodobnog Crnojevića, u Lovćenskoj ulici na Cetinju. Građevinska dozvola broj 05-361/14-UPI-47, izdata od strane Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Prijestonice Cetinje, odnosi se na urbanističku parcelu 342, koja je ustupljena kroz Izmjene i dopune DUP-a Bogdanov kraj.

Crnogorska pravoslavna crkvaProjekat za Crkvu površine 71,43 metra kvadratna uradio je arhitekta Marko Radojević, odnosno Agencija za projektovanje i planiranje SO Nikšić

Planirano je da Crkva bude završena za godinu dana.

Ktitorski kamen za Crkvu položen je 6. oktobra prošle godine, na Krstovdan, na dijelu zemljišta koje je opština ustupila Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Za nedostajući dio kvadrata u vlasništvu države, Vlada je prije dvadsetak dana dala odobrenje za ustupanje CPC.

Ivan Crnojević, kome je posvećena crkva, osnivač je grada Cetinja u petnaestome vijeku, a Crnogorska pravoslavna crkva proglasila ga je za sveca u julu 2003. godine.

Śutra, na Lučindan, takođe će biti rukopoložen i novi sveštenik Crnogorske crkve. U kapeli svetoga Petra Cetinjskoga na Cetinju, sa početkom u 10 časova, Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski g. Mihailo i Njegovo preosveštenstvo episkop argentinski gospodin Gorazd će rukopoložiti u čin sveštenika Branislava Pajovića, diplomiranog teologa kijevske Duhovne akademije.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva. Zabeležite stalnu vezu.