Saopštenje iz CPC: Nalaganje badnjaka ispred Dvorca

Crkvena opština Podgorica Crnogorske pravoslavne crkve obavještava vjernike, prijatelje i poštovaoce da će Njegovo Blaženstvo Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski gospodin Mihailo sa svještenstvom tradicionalno nalagati badnjake u neđelju, 6. januara 2013. godine u 19:30 sati ispred Dvorca kralja Nikole I Petrovića Njegoša, u parku Petrovića na Kruševcu.

– Ove godine donosioci svetog drveta Badnjaka su Crkveni odbor Gorica u sastavu: Danko Šišović – predśednik, Ljubo Papović – sekretar, Jovan Martinović – blagajnik i članovi odbora Mašan Kankaraš, Jovo Bećir, Nebojša Šekarić, Krsto Kalezić, Slobodan Bobo Stijović i Saša Lopičić – saopštili su iz CPC.

Kako navode, na Božić, 7. januara u 10 sati na istom mjestu služiće svetu Božiju službu paroh podgorički protojerej – stavrofor Živorad Pavlović i student bogoslovije Vuk Radunović.

– Poslije održane svete Božije službe paroh podgorički obići će Zavod za izvršenje krivičnih sankcija i tom prilikom pośetiti vjernike Crnogorske pravoslavne crkve koji su na izdržavanju kazne i omogućiti im da se i oni molitveno obrate bogomladencu Hristu i pričesti one koji to budu željeli – navodi se u saopštenju.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Crnogorska pravoslavna crkva i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.