Demokratski front neće da prizna crnogorsku himnu i koči pregovore s Pozitivnom

U pregovorima opozicionih partija za formiranje vlasti u Nikšiću ostalo je sporno samo poštovanje himne, što je jedan od principa Pozitivne Crne Gore u platformi koju je ta stranka ponudila Demokratskom frontu (DF) i Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), saznaje agencija MINA.

Kao uslov za početak pregovora, Pozitivna je navela deset principa, čije usvajanje očekuje od eventualnih opozicionih partnera u Nikšiću.

Oni se odnose na lokalnu samoupravu, depolitizaciju, nepostojanje revanšizma, efikasnu borbu protiv kriminala i korupcije, ali i na jasan otklon od politike prošlosti Slobodana Miloševića, prihvatanje saradnje sa zemljama u regionu, uključujući i Kosovo, i poštovanje državnih simbola.

„Opozicione partije su prihvatile suštinski sve principe iz javnosti predočene Platforme Pozitivne Crne Gore, ali postoji samo problem poštovanja himne”, naveo je izvor agencije MINA.

U Pozitivnoj, kako je naveo, nijesu spremni da naprave taj ustupak, a prema njegovim tvrdnjama, i unutar samog DF-a postoje velike polemike u vezi sa pitanjem himne.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo. Zabeležite stalnu vezu.